Sunday, January 1, 2012

Pavlova

Ammulubatud ja vesistatud Pavlova sai nüüd tehtud uue aasta tulekuks.
Väga lihtne, väga maitsev ja väga "kindlapealeminek":)

Besee:
3 munavalget
170g suhkrut
1 tlk valge veini äädikat

Vahustada niikaua kuni üsna vahtus on munad, lisada vähehaaval suhkur. Lõpuks valge veini äädikas.
Ahi 150kraadi. Pannile panna vaht, mis lusikaga segades neid nö "tippe" jätab täpselt sellise kujuga, nagu soovid - kas siis üks suur "põhi" või siis väikesed "põhjad".
Nii kui besee ahju paned (õlitatud küpsetuspaberil), keerata ahi kohe 140kraadi peale ja küpsetada 1h. Siis ahi välja keerata ja besee jätta üleöö ahju nö jahtuma.

Palvova on siis nö beseepõhjal ja vahukoore-marjadega tort.
Mmmmmmmmmmmmm. Põhi küpsetada ja marjad sügavkülmast välja võtta eelmisel õhtul, vahukoor vahetult enne ja voilaa ongi valmis!

Eilne Pavlova


Kokandusringis tehtud Palvova

1 comment:

  1. Väga kaunis ja hästi õnnestunud Pavlova! Ajab kohe suud vesistama.

    ReplyDelete