Saturday, June 9, 2012

Banaanikeeks

Vana asi, et mõned banaanid on seisma jäänud....
Nii saigi otsitud välja järjekordne banaanikeeksi retsept ja lootuses, et see tuleb nii hea kui kunagi ML meile Shveitsi kaasa andis....

Meie retsept (seda aluseks võttes) oli siis järgmine:

KogusKoostis- ja maitseained
100gvõi
1.5dlsuhkur
1.5dlFariinsuhkur
muscovaado tumedat suhkrut
3tkMuna
6dljahu
1tlKüpsetuspulber
1tlIngver (jahvatatud)
2tlKaneel (jahvatatud)
0.5dlpiim
4tkBanaan (üliküps)
riivitud tume shokolaad


Tegevus:
Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu küpsetuspulbri, ingveri ja kaneeliga, sega võivahu hulka. Purusta banaanid ning sega tainasse koos piimaga. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 1,5 tund. Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment