Thursday, February 23, 2012

Nadja Napoleoni kook

Kati versioon Nadja Napoleoni koogist raamatust "Nadja koogid". Mari-Liisi versioon (mis oli imehea!) oli kirsimoosiga, nagu algretseptis soovitatud. ML lisas kaunistuseks punased sõstraid - tõsi, mida hapukam maitse, seda parem.

Mina panin endatehtud pohlamoosi.

Aga 8 kihti vaja siis eelnevalt ükshaaval küpsetada 180kraadises kuumuses (tainas segatud, natuke külmas seisnud).
Tainas:
250g võid
250g hapukoort
350g jahu

Üleöö ohutu säilitamise viis:



Keedukreem:
1l vahukoort
300g suhkrut
4spl jahu
4 muna
2tl vanillsuhkrut
2tl brändit
300g moosi

Keedukreemi valmistamine: 800g vahukoort potti ja ajada keema. Eraldi kausis sega kokku ülejäänud vahukoor, jahu, suhkur, munad, vanillsuhkur ja klopi käsitsi ühtlaseks massiks. Vala mass keeva vahukoore sisse, samal ajal kogu aeg segades. Keeda madalal kuumusel kuni kreem muutub paksuks. Jahuta ja lisa brändi.

Kihid ja kreem korda-mööda, vahele ka moosi. Viimane kiht mudi puruks ja kaunista.
Pool tundi enne serveerimist lasta seista - mina lasin kauem enne olla.
Soovitus: eelmisel päeval küpseta kihid, vahetult enne tee valmis kreem ja jahuta ja kihita:).


No comments:

Post a Comment