Wednesday, November 23, 2011

Marineeritud muskaatkõrvits


Juba teine raks kui teen ise iseseisvalt (võttis näe üle kolme dekaadi aega, et ise hakata midagi sellist tegema) marineeritud kõrvitsaid. Lunisin tõesti Eve käest seda muskaatkõrvitsat juurde, sest tulemus oli väga hea ja kõik ongi juba kahjuks ka otsas... Järgmine aasta panen ise ka selle seemne mulda!!!

Aga aluseks on siis õige maitsestamine.
Panin kõiki vürtse:
3l vett (u 5-6l potis)
5sl äädikat
14 nelgitera
5-6 vürtsitera
ingeveripulbrit
kaneelikoort
400g suhkrut
muskovaado suhkrut
jahvatatud muskaatpähklit
jahvatatud kaneeli

Kellel maitseb, kellele mitte, aga vähemalt maitsekas on see marinaad küll:). Pigem alguses ülemaitsestatud, sest pärast tõmbab sisse veits...

Öeldakse veel ju, et marinaad peaks jääma selge, aga jahvatatud kaneel jms ikka teevad ta pigem selliseks häguseks, aga maitseb ja lõhnab hästi:)

No comments:

Post a Comment